Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavní úspěch Alana (Fida)

1. 5. 2008

Alan ( Fido) z Čertova doupěte uspěl na

Mezinárodní výstavě v Českých Budějovicích.

Získal se svojí šikovnou paničkou CAJC

(čekatelství mezinárodního šampionátu krásy mladých).

Děkujeme a přejeme mnoho úspěchů ve

výstavní i  pracovní kariéře.


Zde je ukázka Fidových webových stránek.

Tak to mám za sebou. Myslim jako první vystoupení na veřejnosti. V sobotu mě Malá naložila do auta a bez nějakého upozornění, co se bude dít, mě dovezla do Budějovic na výstavu! A za dostatečnou přípravu považovala páteční desetiminutovku před panelákama u naší hlavní poradkyně Pavlínky - ta jí ukázala, jak se běhá v kruhu (jako bych neuměl běhat!) a pak mě štelovala do nějakých figur. Ale měla v ruce piškůtek, tak jsem stál. No a pak si to samý se mnou zkusila i Malá a finýto. Jako s touhle průpravou jsem se měl ukázat světu!!! Tak jsem si řekl, že když je nezodpovědná ona, musím to napravit já a snažil jsem se situaci zachránit improvizací. Bylo to teda náročný, protože jsem to vzhledem k tomu, že jsem šel jako mladý pán první na řadu, neměl od koho očíhnout, ale prostě jsem si dával záležet. Tvářit se inteligentně a v klidu stát znamenalo piškot, to jsem pochopil hned.

No a moje urputná snaha neutrhnout si tam ostudu (oni mě ani nepostříkali lesknoucím smradem!) přinesla ovoce. Pan rozhodčí byl asi moudrý muž, protože jsem se mu zalíbil hned a tak jsem dostal modrou stužku se slovy "výborný 1"  a pak ještě kartičku s písmenkama CAJC. Ale o to hlavní - fialovou kytičku na obojek - jsem byl málem ochuzen, musel jsem do Velkého hodně šít, aby pochopil, že mi pro ni má dojít. Ale podařilo se a mám jí, jen nechápu, proč mi jí doma z toho obojku zase hned sundali, protože s ní bych se určitě líbil všem kočkám z naší ulice...

Shrnuto a podtrženo, myslím si, že nebýt mého vysokého intelektu, ta výstava by tak slavně rozhodně nedopadla. Jsem génius. Jen doufám, že si Malá teď nemyslí, že tak hladce to půjde na každé výstavě!

Jo, a pro upřesnění, jak se mi úspěšně podařilo zmást rozhodčí nasazenýma mimikrama, tady čtěte posudek s vysvětlivkama:



Mladý černý pes
(to beru), atletické postavy, výborné osvalení (taky pilně trénuju!), středně silná kostra (takže nejsem basťoch?), typická hlava (ale to uvnitř!), s tmavě hnědým okem (zapomněl zřejmě: bystrým okem), skus nůžkový úplný (???), výborné osrstění (že by se líbily moje kudrlinky?), končetiny v postoji i za pohybu správné (rád bych viděl ty nesprávné), klidná povaha (= inteligent).


Další informace na http://www.fido-z-certova-doupete.estranky.cz/